tiistai 5. toukokuuta 2015

Vaasan vappucruising 1.5.2015

Autot valmiina vapun viettoon!
Vaasassa järjestettiin tänäkin vuonna Suomen suurin vappucruising, johon pääsin vihdoin itsekkin osallistumaan omalla Cadillacilla. Ensimmäinen cruising osallistuminen tapahtui Mercuryllä 2014. Alakosken Karin kanssa sovimme, että ajamme letkassa peräkanaa kahdella viisysillä ja Mercury seuraa kolmantena. Sini-punainen kaksikko starttasikin letkassa ensin ABC:n pihasta kohti Sundomin siltaa. Paikalle päästyämme autoja oli ehtinyt kertyä jo satakunta vaikka kello oli hieman vaille kaksi. Tunnin verran odotellessamme ehdimme kuvaamaan letkaan osallistuvia autoja ja morjenstamaan tuttuja.

Paikanpäälle saatiin nyt sopivasti yksi pojille ja toinen tytöille.(Kuva:Kari Alakoski)


Autot odottamassa Vaasan ABC:n pihalla. (Kuva:Kari Alakoski) 
Cadillac päästeli ilmoille jälleen luomisen tuskiaan ja mittari huuti melkolailla Vaasaanpäin ajeltaessa. Rimalissa poiketessamme ääni kuitenkin loppui eikä enää alkanut uudelleen koko reissun aikana. Ilmeisesti matkamittarin rullat olivat edelleen hieman jumissa.  Edellisenä päivänä olin menossa tankkaamaan autoa läheiselle asemalle, kunnes auto sammui noin kymmenen metrin päähän liittymästä. Bensamittari näytti 3/4 tankkia, enkä uskonut millään että bensa olisi loppu. Aikani starttaillessa akku kuitenkin alkoi loppua ja lopuksi pyysin äitiäni polkaisemaan pyörällä paikanpäälle Motor Starter ja bensakanisteri mukanaan. Startterilla auto käynnistyi ja pysyi käynnissä niin kauan kuin sitä suihkutti. Polttoainelinjan esisuodattimen kuppi näytti tyhjenevän, joten pakko se oli uskoa että aine oli lopussa. Onneksi apuun tuli nuori kaveri joka antoi autollaan apuvirtaa. Toki eipä sillä virralla paljon apua ole, jos tankki on tyhjä, joten lykkäsimme auton lopunmatkaa asemalle. Roiman annoksen ysikasia saatuaan annettiin vielä virtaa ja samantien kauko hörähti käyntiin. Kiitos siis kyseiselle herrasmiehelle avusta. Tästedes täytyy hieman tarkemmin pitää lukua ajetuista maileista ennen kuin mittari saadaan näyttämään oikein.


Sundomissa odottelua.
 
Mercurykin pääsi pitkästä aikaa ulkoilemaan.
 
Kohti keskustaa.
Cadillacista viruttelin vielä pölyt pois ennen kuin illan työmaa saatiin käyntiin. Mercury kun ei ollut mennyt katsastuksesta läpi takajarrujen ja toimimattomien pyyhkimien vuoksi ja ne oli saatava kuntoon. Olin hakenut uuden jarrukengät US-Partsista jo aiemmin viikolla entisten loppuunkuluneiden tilalle. Jarruhomma meni kohtuullisen vaivattomasti Cadillacista saadun kokemuksen avulla. Vaijeritoiminen pyyhkijä sen sijaan aiheutti työmaata pariksi tunniksi. Mercurystä joutui purkamaan sekä uuden, että vanhan radion sekä hanskalokeron että vaijereihin pääsi käsiksi. Onneksi korjausoppaassa oli hyvä ohje vaijerin kiinnittämiseen, kun ei sitä enää ulkomuistista edelliskerralta muistanut. Loppujen lopuksi vaijerisavotta onnistui ja nyt pitäisi niiden myös pysyä paikallaan. Loppusilauksena moottoriin vaihdoin uudet öljyt ja suodattimen parivuotta palvelleiden tilalle. Nyt alkoi siis Mercury olla paraatikunnossa. Petri oli vähän aiemmin pessyt ja kiillottanut Mercuryn ja paikkaillut muutamia pikkukolhuja. Autolla oli ajettu 2014 vain yksi reissu, joten hoiva tuli tarpeeseen.
 
Rasti suoritettu.
Perjantain cruisngissa autot toimivat hyvin ja perille päästiin Kivihaan Citymarketin pihaan. Autoja oli jälleen kaikenlaisia, mutta hieman kaupungin virkamiesten ryssimät liikennejärjestelyt sekoittivat letkaa jälleen tänä vuonna. Toivottavasti tämä kalustoltaan ehdottomasti näyttävin cruisingletka saadaan jatkossa pysymään koossa koko automäärän osalta, eikä liikennevaloja laiteta päälle heti kun alkupään autot ovat päässeet läpi.

2 kommenttia:

Pia kirjoitti...

Upeita kuvia !!!

Saana kirjoitti...

Hienoja kuvia. Hyvä, jos apuvirran anto onnistui. Meillä oli myös tilanne lähellä tuossa muutama päivä sitten. Piti melkein hinaus soittaa. Kuitenkin onnistui lopulta, vaikka se ei aluksi meinannut apuvirrallakaan lähteä auto liikkeelle.