lauantai 17. marraskuuta 2012

Verhoilumateriaalit

Saimme Mercurystä uudet kuvat Samin luota ennen rahtaamista Suomeen. Kuvista kävi ilmi auton todellinen kunto, mitä oli hieman yritetty piilotella Ebayn myyntikuvissa. Olimme toki saaneet tarkan kuvauksen vioista ennen ostopäätöstä, mutta kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa. Mercuryn etusohva oli melko karmeassa kunnossa ja takapenkissäkin oli reikä. Kattoverhoilu oli revennyt ja kastunut. Turkoosi lattiamatto oli myös kastunut ja nuhjuuntunut, sekä menettänyt värinsä. Hieman asiasta keskustellessamme tulimme siihen lopputulokseen että sisusta on verhoiltava uudelleen.
Cadillacin verhoilut olivat käytännössä enää pelkkää pölyä ja ilmaa, joten siihenkin täytyisi hankkia uudet materiaalit. Aikani etsittyäni löysin Californiasta SMS Autofabrics nimisen yrityksen joka myy melkeimpä kaikkiin USA klassikoihin alkuperäisiä verhoilumateriaaleja. Kankaat ja nahat eivät ole ns. NOS (New old stock) tavaraa, vaan ne on valmistettu alkuperäisen kaltaisista materiaaleista alkuperäisillä menetelmillä. Materiaalit ovat erittäin tarkkoja kopioita niin väreiltään kuin neuloksiltaan ja nahkatekstuureiltaan. Pitkät kangas- ja vinyylirullat ovat hankalia kuljettaa ja niiden lähettäminen normaaliteitse amerikasta Suomeen on todella kallista. Satamalakko oli juuri viivästyttänyt Mercuryn laivaamista, joten meillä oli reilusti aikaa odotella. Niinpä tilasin verhoilumateriaalit sekä Mercuryyn että Cadillaciin SMS:ltä suoraan Michiganiin, josta ne kulkeutuisivat mukavasti auton kyydissä tänne pohjolaan.
Ostoslistalle kertyi seuraavaa; Mercury: Penkkien verhoilukankaat, turkoosi vinyyli, ommeltu kattoverhoilu, lattiamatto sekä ylimääräistä materiaalia mm. aurinkolippoihin ja kickpaneleihin. Myös aavistuksen epämaskuliiniset paljeteilla koristellut käsinojan nahat pääsivät uusittavien listalle. Cadillaciin tilattiin seuraavaa: Penkkien verhoilukankaat ja vinyylit, takapenkin stanssattu "V" pala, ovipahvien verhoilukankaat ja vinyylit, lattiamatto + reilusti extraa ovipahveihin, penkin selkämykseen ja kickpaneleihin, ommeltu kattoverhoilu ja materiaalia aurinkolippoihin. Sen voi vielä mainita että mitenkään liian halvaksi ei materiaalit suinkaan tulleet.

Totuus Mercuryn kunnosta selvisi Samin lähettämistä kuvista.


Kattoverhoilu oli kärsinyt reilusti kosteusvahinkoja.

Cadillacin takapenkki on vielä suuripiirtein muodossaan, mutta kankaat alkavat olla kadonneet.

Ovipahvit ovat nähneet myös parhaat päivänsä.

Ei kommentteja: