sunnuntai 10. joulukuuta 2017

Kesän 2017 tapahtumia

Blogin kirjoittamisessa on ollut vähän taukoa. Onhan tässä toki touhuttu kaikenlaista, mutta aika vähäisissä määrin Jenkkirintamalla. Kolme kautta on paukutettu Caddyllä, ja takki alkoi olla jo vähän tyhjä tänä kesänä. Niinpä Caddyn ajelut jäivät hieman vähiin, ja auto menikin talviunille jo elokuussa. Toki asiaan saattaa vaikuttaa perheen uusi tulokas, joka syntyi sitten tuossa Lokakuussa. Sitä kun piti vähän tehdä muut projektit alta pois aina tuvan terassista vanhan kaluston (MB) kunnostukseen ja myymiseen. Eikä se vanhan diisselimersun myyminen juuri mitään auttanut, kun viikonpäästä hain seuraavaksi projektiksi samanikäisen kutoskoneisen bensacoupen, jollainen itsellä oli ensimmäisenä autona. No sen projektin sepitin melko tiukassa 3-viikon aikataulussa alusta loppuun pois alta, mutta siitä lisää tuolla Mersublogin puolella. Kova kuume olisi uuteen jenkkiprojektiin, ja päässä pyörii melkoisia visioita toteutukseen. Se, mikä kohde olisi kyseessä ei ole auennut, enkä ole lähtenyt varta vasten mitään etsimäänkään. Viimeistään keväällä on kuitenkin pakko saada tuo Motorsin puolella esitelty Honda kaupan, ja sen perään vaihtaa nykyinen käyttöauto vähemmän ajettuun. Onko sitten sen jälkeen varaa enää mihinkään muuhun jää nähtäväksi. Eräs sattumalta puheeksi tullut "raato" kuitenkin olisi varsinainen unelmien täyttymys, mutta aihio käsittää lähinnä rungon tällä hetkellä, joten mistään pikkuprojektista ei ole kyse..
Ajattelin kuitenkin niputtaa edes ne tapahtumat, joissa tuli kesän aikana käytyä. Aivan ensimmäisenä taisi olla perinteinen Jokimaan rompetori, johon oli mukava ensimmäistä kertaa osallistua Cadillacilla.


Kun Jokimaalle sattuu hieno keli, viettää sielä mielellään koko päivän tonkimassa romuja.
Mielenkiintoisia aihioita löytyy aina polkupyöristä autoihin.






Myös Amerikan Raudan Kimmo oli bongannut allekirjoittaneen Jokimaalta.


Heti pian olikin Lahti Hela Bike show, johon tänä vuonna otettiin myös jenkkiautoja ennakkoilmoittautumisen kautta. Houkutus oli suuri, kun pääpalkintona oli 1000e käteistä. Sitä kun arvoin on tarjolla näissä karkeloissa. Noh, pelihän tosin oli selvä jo sillä seisomalla kun paikalle pääsi, sillä viereisessä ruudussa könötti Petri Terhon Buick. Ja arvaattekin varmaan mikä se lopputulos oli.


Keli ei suosinut Helaa tänä(kään) vuonna. Ei sentään satanu lunta niin kuin yleensä.

Tämä COE taisi tulla toiseksi äänestyksessä yhden äänen erolla Caddyyn.





Seuraavana tapahtumana listassa oli Mikkelin Oldtimer Run, johon lähdin käytännössä ihan extempore. Ajatustasolla tapahtuma oli kiinnostanut jo pitkään, mutta jostain syystä huomasin sen vasta edellisenä iltana, joten meinasi tulla kiire. Tällä kertaa en edes yrittänyt paikalle aamutuimaan, vaan ajelin hissukseen puolenpäivän aikoihin perille. Paikanpäällä oli aivan mahtava keli, ja jos en olisi ollut matkassa yksin, olisi varmasti ollut todella hieno päivä piknikille.


Patinaa ja käsiteltyä.



Myös Vääksyn kanavalla pääsin pikaisesti käymään heinäkuun alun tiistai-iltana. Väenpaljous oli yllättänyt myös järjestäjät, ja tuntia ennen tapahtuman "alkua" koko pääalue oli tupaten täynnä. Onneksi pääsin siirtymään muiden jenkkilotjien kanssa sivualueelle, jossa tilaa vielä riitti.






Ja jo lyhyen ajan sisällä koko jenkkiharrastajien lempilapseksi muodostunut Malmin Precruising nähtiin heinäkuun ensimmäisenä perjantaina. Sopivasti juuri kesäloman alkajaisiksi sattunut tapahtuma oli mieluinen. Ensin Caddyllä töihin, ja siitä aseman kautta hakemaan morsian kyyttiin ja kohti Malmia. Keli oli upea, ja muutenkin meininki rento ja näkemistä aivan äärettömän paljon. Varsinaiseen Kauppatorin Cruisingiin ei kuitenkaan otettu osaa, edellisvuoden huonojen kokemusten vuoksi.


Kyytiläinen matkaan Haarajoen asemalta.

Hienoa oli nähdä tämäkin laite livenä.

Jettasetin toimarin huima -34 3W Ford!


Aivan täydelline väri Tri-five letukkaan.

Tässä kello taitaa olla jotain kuuden pinnassa, joten väkeä oli tulossa vielä PALJON!



Heti seuraavana päivänä Malmin jälkeen oli Ace Cornerilla cruising, joka sitten jäi lopulta tämän kesän ainoaksi Lahden cruisaluksi.





Lapuan uusi Gasoline Meeting jäi omalta kohdalta harmillisesti väliin, mutta Juha porukoineen pääsi sentään mukaan Mercuryllä. Tapahtuman suosio ja väkimäärä yllätti varmasti sekä osallistujat että järjestäjät. Tänne on päästävä ensi vuonna.


Naapurit ja kaverukset sulassa sovussa piknikillä. (kuva:Kari Alakoski)


Serkuksia naurattaa.
Nastolan Cruisingia olin odottanut jo monta vuotta, ja tällä kertaa sinne päästiin. Tapahtumahan oli kuten sitä on kehuttu, mutta harmittavasti tapahtumapaikan pihan huoltoasema oli suljettu ja täten myös kaikki WC-juoma-ruoka palvelut. Kuminpoltto näyttää täällä olevan se "juttu".




No savuaahan se.


Auringon laskusaa kohti kotia. (Kuva:"Felix200SX")
Tulipa sitä pyörähdettyä myös tuninkimiesten, tai nykyään Stance, Fitment yms. henkisten vannehörhöjen kokoontumisessa Lahden Fitted festilla. Itsekin tuossa muutamia vuosia sitten olin hyvin sisällä näissä vannehommissa ja monen monta koottavaa vannesatsia on kunnosteltu ja myyty seuraaville omistajille. Nykyisin homma on hieman karannut käsistä monilla, eikä touhu oikein enää näytä hyvältä, mutta olihan sielläkin hienojakin vehkeitä. Cadillac hieman huvitti tuning miehiä, mutta en olisi ihan niin varma kannattaako naureskella jos itsellä on satasen autossa viiden tonnin vanteet :)




Venäläistä eksotiikkaa.

Eskelin Antin mallintamat koottavat kiekot oli saatu Tsaikan alle edellisenä päivänä.
Kesän viimeiseksi tapahtumaksi johon auton kanssa osallistuin jäi Sundomissa järjestetty WHRA:n Summer meet. Tännekin oli pitänyt jo monta vuotta osallistua, mutta ei ollut saanut aikaiseksi tai jokun muu tapahtuma oli ollut päällekkäin. Hieno tapahtuma ja hienoja laitteita mitä ei juuri muualla näe. Paljon paikallismurretta puhuvia ihmisiä.


Alakosken aina yhtä hieno -59 Coupe!

Taisto Hollin upea Camaro. Mieshän on näiden autojen kanssa varsinainen Guru.

Jokin näissä Roadrunnereissa viehättää.


Himangan Jyrkin Oldsin keula vie avaruuteen.


Mukaan tarttui tapahtuman TOP10 pysti.
Siinä siis kaikki kesältä 2017. Paremmalla puoliskolla kun oli tuo "tilanne päällä" tuon raskauden kanssa, tuli liikuttua melko paljon yksin, eikä se näillä vehkeillä oikein ole niin mieluisaa, kun koskaan ei tiedä mitä tapahtuu. Ehkäpä ensi vuonna pääsemme kolmistaan liikenteeseen. Sen vuoksi keväällä autoon onkin tarkoitus asentaa isofix kiinnikkeet takapenkille. Siitä lisää myöhemmin.

Ei kommentteja: