keskiviikko 19. heinäkuuta 2017

Classic Motor show Lahti 6-7-5-2017

Cadillac LähiTapiolan osastolla Classic MotorShowssa 2017.
Tämän vuotiseen Lahden Classic Motor Showhun oli alunperin tarkoitus viedä Juhan kaksi W123-Mersua, muttatyökiireiden vuoksi Garage Fityninen Mercedes osasto nähtäneen Lahdessa vasta ensi vuonna. Järjestävältä taholta kuitenkin bongattiin blogin kautta myös Cadillac, joten pyydettiin osallistumaan näyttelyn erikoisosastolle, joka oli yhteinen itse Classic Motor Shown ja LähiTapiolan kanssa. Osaston ideana oli esitellä mahdollisille asiakkaille erilaisia harrasteautoja, ja olipa kävijöillä mahdollisuus lisäksi äänestää mieleisintä vaihtoehtoa. Osastolla oli Cadillacin lisäksi Austin Healey Sprite, Maserati Mistral ja Moskovitsh Elite.Näyttely muutti omia suunnitelmia siinä määrin, että aluperin olin ajatellun tuovan auton Lahteen vasta myöhemmin kesällä tai jopa vasta syksymmällä, mutta nyt se olisi tuotava heti toukokuun alkuun. Onneksi tallissa olleet projektit olivat valmiit, ja pienten sovittelujen jälkeen kaikki sopi sisälle. Asuinalueella olevat viemäriremontointityöt sen sijaan hieman arveluttivat, että pääseekö kotipihasta liikkumaan mihinkään.

Näyttelystä löytyi tälläkertaa autoja joihin ei tavallisen harrastajan pelimerkit riitäkkään.

Vaikka nämäkin Ferrarit ovat alunperin "suomiautoja" ja aikoinaan olleen puoli-ilmaisia, on niiden hinnat nykyään aivan poskettomia.

Suomalaisen Checker kerhon kultturiteoksikin tituleerattu entisöity "olympia Checker.

Latolöydöt ne vaan sykähdyttää, oli nyt sitten kyseessä vaikka Saab.

Ja se näyttelyn paras osasto, eli ilmainen harrasteparkki tarjosi jälleen upeita autoja kuten tämän Porchen.
Classic Motor Show täytti tänä vuonna 10-vuotta. Näyttely onkin muodostunut monen kävijän mielestä maan monipuolisemmaksi ja vuoden kohokohdaksi. Ajoneuvoja löytyy laidasta laitaan, kuten myös harrastajia, ja se onkin tämän näyttelyn suola. Lisäksi kun parkkipaikalla on jatkuvasti vaihtuva ulkoilmanäyttely paikallesaapuvien harrastajien ajoneuvojen muodossa, on nähtävää niin paljon, ettei yksi päivä tahdo riittää.

Itse olimme Juhan kanssa liikenteessä Museo 300D:llä. 


Evästys hoidettiin Bus burgerilla komeassa kevät auringossa.
Mukaan Lahdesta tarttui kunniamaininta erikoisosastolle valitsemisen johdosta, vaikkei tapahtumassa varsinaisesti palkintoja jaetakaan, poislukien parhaan kerhon stipendi. Tapahtumasta jäi jälleen hyvä maku, ja ensi vuonna olisi tarkoituksena tehdä ihan oma kerho-osasto paikanpäälle 3:n Mersun voimin.

Ei kommentteja: