keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Korin kiinnitys


Projektipäällikön on hyvä seurata vierestä kun muut hoitaa työt. Velimiehet laitettiin laskemaan yllättävän raskas runko maahan.

Marraskuun lopulla päätin viimein saada jotain konkreettista edistystä projektiin ja kori oli tarkoitus nostaa vihdoin rungolle. Ensilumi oli jo ehtinyt tulla, mutta se oli vielä sulanut pois, joten alettiin elää viimeisiä hetkiä ennen talvea. Runko oli jo kasassa kauttaaltaan, joten talven yli sitä ei missään nimessä tultaisi enää seisottamaan pihalla. Koska muita pyöriä ei ollut ruuvattiin pinnavanteet alle, että koria saataisiin liikuteltua. Runko nostettiin ensimmäistä kertaa omille tassuilleen kolmeen vuoteen. Perän yoke oli vielä irti tässä vaiheessa kun stefaa ei oltu vielä vaihdettu, joten yhden miehen täytyi pitää haarukkaa paikallaan että rattaat pysyvät linjassa.
 
Ensimmäistä kertaa maassa sitten vuoden 2009.
 
Pienen säätämisen jälkeen runko saatiin rullattua talliin jossa kori jo odotteli ketjutaljojen varassa. Juha teki nostamista varten A-pukit, joista ketjutaljat saatiin roikkumaan. Auton nosto taljojen avulla oli suoranaista lasten leikkiä. Kori nostettiin miesvoimin irti mutta taljojen avulla olisi myös se suositeltavaa hoitaa tapaturmien ehkäisemiseksi.
 
Järeiden A-pukkien tarkoitus oli kannatella koria ketjutaljojen avulla.
Tietokoneelta tutkittiin vielä purkuhetkellä otettuja kuvia että kaikki osat ovat oikein paikallaan.
 
Runko saatiin talliin ja siihen ruuvattiin vielä muutamia komponentteja ennen korin kiinnitystä.
Korin suuntausta ja laskemista.

Siinä lepää vihdoinkin.
  
Runko työnnettiin korin alle ja koria alettiin linjaamaan runkoon nähden samalla kuin sitä laskettiin. Paikat löytyivät hienosti sillä kriittisiin kiinnityspisteisiin ei ollut tarvinnut koskea korjauksissa. Ainoastaan korin taaimmainen kiinnityspiste vaati hieman hienosäätölekaa sillä koko runko oli roikkunut sen varassa irrotushetkellä kun pultti oli jäänyt avaamatta. Lopuksi runko saatiin kiinnitettyä varsin helposti paikalleen.
 
Pyöreät ulkopuoliset kumit leikattiin vesileikkurilla levytavarasta.
 
Kaikki rungon ja korin väliset kumit uusittiin. Holkilliset välikumit tilattiin jenkeistä Rubber the right wayltä ja ulkopuoliset pyöreät kumit vesileikattiin levytavarasta. Kaikki pultit ja aluslevyt olivat puhallettu ja keltapassivoitu viimeistellyn ilmeen saamiseksi. Kori oli nyt siis viimein kiinni, joten aloin miettiä asennetaanko tekniikka siihen ennen maalausta vai vasta jälkeen. Maalauksen ja varsinkin pohjatöiden sotkuisuuden vuoksi päädyin jälkimmäiseen vaihtoehtoon vaikka varovasti täytyy asentaessa olla ettei uuteen maalipintaan tule jälkiä. Oli aika aloittaa vimmattu säästäminen että auto saataisiin maalattua vielä kesään 2013 mennessä. Maalarina toimivan Seppäsen Pasin kanssa oli jo soiteltu edellissyksynä asiasta, joten nyt täytyi vaan saada talous kuntoon että projekti saataisiin jälleen etenemään. Tässä vaiheessa fiilis oli kuitenkin jo korkealla sillä ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2009 projekti alkoi näyttämään jälleen autolta ja se oli siirreltävissä.
 
Aivan pakko oli hakea vielä peltiosia kokeiltavaksi. Ovet ja lokasuojat heitettynä nopeasti paikalleen.
 

Ei kommentteja: