tiistai 2. joulukuuta 2014

Joulupaketti Ruotsista

Vihdoin perillä!

Väri muutettiin perus viininpunaisesta metalliroosaan. Ilmeisesti myös tämän väristä kojelautaa on aikanaan saanut kun toinen vastaava löytyi netistä.
Vihdoin se saapui! Alkuperäinen toimitusaika venyi viidestä viikosta viiteen kuukauteen, mutta onneksi kojelauta saapui silti hyvissä ajoin ennen kevättä ja laatu oli RD-Autolinen porukalla todellakin A1-luokkaa.

Mittarin asennusta kyseiseen osaan ei voi suositelle kenellekkään.
Kojelauta oli alunperin perus viininpunainen, mutta halusin sen sävytettynä metallihohtoiseksi. Toimitin RD:lle samalla värimallin maalista jota olin käyttänyt myös muualla sisustassa. Erikoista sinänsä että nuo muut osat ovat oikeastikkin metallinhohtoisia, mutta kojelauta jostain syystä ei ollut tässä värivariaatiossa. Vielä erikoisempaa on se että melkeinpä minkä tahansa muun sisustavärin kanssa tuo kojelautakin on metallinhohtoinen myös alkuperäisenä.Ettei nyt liikaa hehkuteta, täytyy mainita asiasta josta minuakin varoiteltiin koskien tätä kojelautaa. Mittarin asennus nimittäin oli ihan oikeasti perseestä. Ongelmahan on se että pehmustemateriaalia (PUR / polyuretaani) on tuossa aukon ympärillä liikaa, eli aukko on pienempi kuin mittari. Mittarissa taasen on kaulus joka uppoaa aukkoon. Kun tähän lisätään se, että vinyyliä ei ole reunan jälkeen yhtään ylimääräistä on tilanne se että mittari on puskusaumassa vinyylin ja pehmusteen kanssa. Aikani 68-vuotiaan äitini kanssa vääntäessä sain mittarin paikalleen tajuttoman kiroamisen, huutamisen ja S-bonuskortin avulla. Lisäksi helpotin asennusta suurentamalla mittarin kiinnitysreikiä sen verran että sitä pystyi liikuttamaan pystysuunnassa.

Sivuposket asennetaan ensin paikalleen ja keskiosa "tiputetaan" päälle, just joo..
 Kojelauta koostuu kolmesta osasta, eli isosta keskipalasta ja irrallisista reunoista. Reunat kiinnitetään ensin paikalleen ja niihin kiinnitetään sähkölasien ja tuulilasinpyyhkimien katkaisijat. Ettei tämä taas liian helpoksi mene, ei isoimman osan asennus aivan sujunut kuin siellä Suomenruotsalaisessa kunnassa. Veljenpojan naureskellessa mitä mielenkiintoisimmilla kiroamislauseilla saimme Petri kanssa lopulta kannen paikalleen. Edelleen pientä hienosäätöä tuokin kaipaa, mutta ainakin se on kertaalleen asennettu. Vasenta sivupalaa pitää vielä justeerata, ja vilkkujen mittarivalot eivät syty vaikka ne toimivat aikaisemmin ok. Kello ei ilmeisesti saa sekään maadoistusta kun ei toimi vaikka aiemmin raksutti. Eipä sitä nyt kerralla voi kaikki onnistua.Ei kommentteja: