tiistai 17. tammikuuta 2017

Mukana musiikkivideolla

Ready, set, Action! Kaija Koo & Cheek - Nää yöt ei anna armoo
Lahden näyttelyviikonlopun aikana Riku Routo kyseli jenkkiautoja rekvisiitaksi Ace Cornerilla kuvattavan musiikkivideon tekoon. Artistina toimi Kaija Koo ja mukana oli myös paikkallisverta Cheekin muodossa. Olin ajatellun lähteä viemään autoa jo sunnuntaina Pohjanmaalle talvisäilöön, mutta ainahan sitä voi pari päivää siirtää.


Autot ajatettiin jonossa kuvauspaikalle.
Paikalla ohjaaja ja muu tiimi asetti autot haluamaansa järjestykseen.

Illan hämärrettyä alkoi skene näyttää halutunlaiselta.
Paikalla piti olla iltapäivällä neljän aikoihin, mutta mitään eikä ketään näkynyt jenkkiharrastajien lisäksi ennen kuutta. Lokakuun ilta alkoi viiletä kohtuullisen nopeasti jo ennenkuin kuvauksia oli aloitettu. Paikalle oli saapunut autoja lähikunnista Lahden lisäksi ja täytyy sanoa, että melkoisen näyttävää kalustoa oli saatu paikalle suhteellisen lyhyellä varoitusajalla.


Kaija Koo saapui paikalle kun tila oli saatu valmiiksi.

Tiimi piti jatkuavasti pientä palaveria miten otto meni ja tarvittaessa se kuvattiin uudelleen, useasti.

Kenworthin rekka näytteli videossa Cheekin autoa.
Kuvauksia sai toki seurata koko ajan, mikäli vaan tarkeni. Autojen valoja täytyi myös pitää päällä kuvausten aikana tunnelman luomiseksi. Vaikka Caddyä tuli käytettyä melko tiuhaan illan aikana, ei vanha tasavirtalaturi silti pystynyt tuottamaan tarpeeksi sähköä valoille ja niinhän siinä kävi että akku tyhjeni. En ollut sentään ainut, jolle näin kävi ja apua oli onneksi lähellä.


Kuvausten jatkuessa kellon ollessa kohta puolta yötä, päätin lähteä itsekin nukkumaan. Hieman niinsanotusti venähti siitä että aluksi puhuttiin muutamasta tunnista. No, se nyt oli arvattavissa ettei ihan siinä ajassa videota saada kuvattua. Kuvaukset olivat jatkuneet aina pikkutunneille saakka ja olihan se Jarekin päässyt puikottamaan erästä toista paikalla ollutta viisysiä.

Myöhemmin paikalle saapui myös Cheek.

Välillä sai istui itsekkin omassa autoss, mutta lähikuviin omistajat korvattiin malleilla.

Tässä feikataan kiihdytyskisaa.

Videolla autoa ei lopulta paljoa näy, mutta mielenkiintoinen kokemus näin kauden päätteeksi.

Ei kommentteja: