torstai 9. heinäkuuta 2015

Booliraketti

Pienenä sivuprojektina halusin tehdä häihimme jotain erilaista booliastiaksi. Ihan suoraa ideaa en keksinyt autoaiheiseen astiaan, mutta koska Cadillac oli rakettiaikakauden tuote, päätin tehdä booliraketin!

Lähtökohtana raketille toimi Plastexin 30L armeijahenkinen vesitonkka.
Pohjaksi valitsimme Plastexin SA INT mallisen 30-litran vihreän vesiastian hanalla. Vihreä ei ehkä ole se päivän väri häihin, joten kuorrutin sen muutamalla kerroksella mattavalkoista akryylispraytä.

Osat maalattuna. Vanha alkuperäinen takavalonlinssi lakattiin mattalakalla.


 Korkkiin löysin työmaalta vanhan teollisuusvalaisimen jäähdytysrivoilla varustetun kannan, jonka maalasin mustaksi ja meikkasin vielä valkoisella maalitussilla. Raketin kärki muodostui Orthexin suppilosta ja Bilteman ilmastointiputken pätkästä. Kaiken kruunuksi asensin -59 Cadillacin takavalon, tottakai. Valon sisälle muokkasin Bilteman polkupyörän valaisimesta välkkyvän ledivalaistuksen jonka saa kytkimestä päälle ja pois.

Osien sovittelua.


"Runko" valmiina.


Raketin siivet sahasin 9mm vanerista ja ne kiinnittyvät toisiinsa ristiliitoksella. Siivet muodostavat tonkalle kupin johon se asennetaan ja koko komeus laitetaan vielä 8-litran pesuvadin päälle.

Siivet piirsin CAD:illa ja leikkasin vanerista piirrustusten avulla.

Testikokoonpano.


Pesuvatiin saa mukavasti kuivajäätä ja vettä joka aiheuttaa savuavan efektin. Konsepti oli varsin toimiva ja boolia meni kiitettävästi kaupaksi. Ei muutakuin tuunaamaan!

Lopputulos viimeisteltiin vilkkuvalla valolla sekä tarroilla.

"Yhdistyneet 4.7.2015"Ei kommentteja: