keskiviikko 14. maaliskuuta 2018

Delco Peräkontin suljinmoottorin kunnostus - Cadillac 1957 Eldorado Biarriz

Mootorin lähtötilanne.
Kun ei omia projekteja ole nyt työn alla, kunnostin Vuorenmaan Villen -57 Eldorado Biarrizin takakontin imumoottorin. Kyseiset imumoottorit ovat nousseet aivan poskettomiin hintoihin varsinkin eBayssa, joten kunnostus lienee edullisin vaihtoehto. Auto on entisöitävänä Kangasalalla Mobiliassa, ja entisöintiähän on saatu seurata Mobilian Facebook ryhmässä jo muutaman vuoden ajan. 









Moottori oli tullessaan jumissa, mutta vetreytyi osittain toimintakuntoon pienellä herkistelyllä. Koska moottori vaikutti kunnostuskelpoiselta päätettiin se purkaa läpikäyntiä ja entisöintiä varten.





Moottorin ankkurin hiiliharjojen lamellit olivat muurautuneet umpeen vanhasta liasta ja rasvasta. Myös ankkurin messinkilaakeri vaati vetreytystä. Matoruuvi ja vaihde olivat hyvin säilyneet ja ehjät, mutta rasvakuppiin oli kovettunut reilusti vanhaa vaseliinia.





Johdotukset olivat osittain murtuneet, ja juotokset huonoja.
Purin koko laitteen osiksi, ja puhalsin teräsosat alumiinioksidilla ennen uudelleen sinkittämistä.







Moottorin rungolle tein pesun ja kevyen hionnan ennen maalaamista 2k hopealla. Jouset jätin tälläkertaa sinkkaamatta varmuuden vuoksi, ja ne maalattiin puolikiiltävällä mustalla.






Uudelleenkokoamisen jälkeen uusin vielä johdot ja juotokset. Nyt tämä kohtuu harvinainen optio saa taas jatkaa toimintaansa upeaksi entisöitävän Biarrizin peräkontissa




Ei kommentteja: