lauantai 30. toukokuuta 2015

Rock'n roll Party - Cruising 30.5 Seinäjoella

Seinäjoella järjestettiin toukokuun viimeisenä viikonloppuna uuden uutukainen rokki / ajoneuvotapahtuma rock'n roll party. Tapahtuman ideana oli kerätä päiväsaikaan jenkkiautoharrastajia cruisingtapahtumaan ja myöhemmin illalla olisi tarjolla maksullinen iltaohjelma rockabilly bändeineen. Mielestäni varsin tervettullut tapahtuma Pohjanmaan kohtuullisen hiljaiseen toukokuuhun.

Tähän tapahtumaan lähdettiin sananmukasesti hyvin nollattuna
Lauantaiaamu valkeni komeassa auringonpaisteessa ja antoi päivälle heti miellyttävän lähtölaukauksen. Cadillacille tein pikaisen pölyjen pyyhinnän ja tarkistin nesteet. Samalla kiristin vaihdelaatikon öljypohjan ruuvit ja tutkiskelin muutenkin mistä pieni vaihdelaatikkoöljyn vuoto johtuu. Täytynee vielä seurata tilannetta, sillä mahdollisia vuotokohtia oli kolme; öljypohjan tiiviste, syöttöputken alapää, tai lauhduttimen putket. Samalla korjasin kuskinpuolen raitisilmaräppänän kiristämällä vaijeria. Luukku kun jäi ikävästi auki ja kylmä ilma puhalsi suoraan vasempaan jalkaan autoa ajaessa. Myös oikkuilevalle bensamittarille tehtiin maadoituksen tarkistusta ja yleistä tsekkausta, mutta mitään varsinaista vikaa en edelleenkään osista löytänyt. Täytynee siis mahdollisesti laittaa NOS koho systeemi hakuun tai kunnostaa auton alkuperäinen. Nyt paikallaan on siis eBayn kautta hankittu uustuotanto osa.

Bayerncarin teaseri. Älkää huoliko, auto ei ole myynnissä, ei edes niille lottovoittajille.
Huoltotoimenpiteiden jälkeen suuntasin kohti Seinäjokea. Matkalla matkamittari pyörähti viimein ympäri ja nyt mailit alkavat rullaamaan nollasta mikä tällaisen entisöinnin kohdalla on vähintäänkin perusteltua. Jouppiskalla olin hyvissä ajoin jo puoli kahdelta päivällä. Ketään muita ei kuitenkaan paikalla ollut joten päätin käydä morjenstamassa vanhaa tuttua Nelimarkan Jonia Bayerncarilla. Jonin kanssa on hierottu kauppaa jos jonkinlaisesta laitteesta ja eniten kauppoihin on päässyt tuo edesmennyt isäukko. Joni innostui Cadillacin nähdessään tekemään Garage59:lle markkinointi tempauksen Jonille ominaiseen tapaan laittamalla Caddyn Bayerin Facebook sivuille. Leikkimieliseen kaupantekoon ei Jonin kanssa päästy sillä pyysin vaatimattomasti hyvityksenä koko Bayerncarin 50-auton varastoa. Pari asiaa onkin hyvä tässä vaiheessa selventää, ettei väärinymmärryksiä tapahdu. Ensimmäinen asia on siis se että tämä Garage 59:n keulakuvana oleva Cadillac ei ole myynnissä. Auton tunnearvo on yksinkertaisesti niin suuri, ettei sellaista rahasummaa ole olemassa mikä korvaisi kyseisen auton. Toinen asia on se että tätä kyseistä autoa ei tulla vuokraamaan hääautoksi tai mihinkään muuhunkaan tilaisuuteen. Säännöt ovat siis yksinkertaiset ja ne on samat kaikille, joten pyydän ettei näiden asioiden tiimoilta oteta turhia yhteydenottoja. Muu autoon ja autoihin liittyvä keskustelu on sen sijaan tervetullutta ja pyrin auttamaan kanssaharrastajia parhaani mukaan.

Aamupäivän auringonpaiste kääntyi päivällä hetkeksi melko rajunnäköiseksi pilvimassaksi.
Extempore tempauksen jälkeen palasin Jouppiskalle puoli kolmen aikoihin ja letka lähti hieman yllättäen jo kolmen aikaan kohti keskustaa. Itse jäin rytäkässä ilman cruising karttaa ja hieman piti kiiruhtaa että pysyi jonon mukana valoristeyksissä.

Letkassa köröttelyä.
Takaisin saavuttuamme ilmoitettiinkin että tapahtumassa jaettiin myös palkintoja Cruising väelle. Cadillac pokkasikin Paras 50-lukulainen cruising auto palkinnon joka oli Rengastien autotarvikkeen sponsoroima Mequiarsin vahasetti. Oikein paljon kiitoksia sekä järjestäjille, että Rengastien autotarvikkeelle valinnasta. Ja mukava saada välillä ihan hyötykäyttöön tulevia palkintoja.Päivä meni kaikinpuolin nappiin ja käkkylä maiskutti ysikasia mukavat 50l parinsadan kilometrin reissulla. Hyvin tuntuu siis maistuvan varsinkin kaupunkiajossa.

Ei kommentteja: