keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Hattuhylly

Varmaankin yksi ensimmäisistä Cadillacia koskevista hankinnoistani oli jostain syystä hattuhyllyn verhoilumateriaali. Ilmeisesti pelkäsin etten saa säilytettyä alkuperäistä säilynyttä palaa, josta kuvion kankaasta vielä pystyi tarkistamaan. Alkuperäinen materiaali on paperinarusta punottua mattoa jolla on päälystetty pahvi. Heti kärkeen en löytänyt tuota paperinaruversiota ja mielessäni kävi jopa teettää vastaavaa. Vainion Hessulta löytyi kuitenkin vastaavaa muovista versiota, josta tein sitten kaupat. Myöhemmin löysin kyllä Derickiltä Vähästäkuröstä oikeaakin materiaalia, mutta johtuen korkeasta hinnasta päätin mennä tällä ns. kärpäsverkolla. Verkko oli alunperin kirkkaanpunaista, mutta maalasin sen alkuperäisen kaltaiseksi viininpunaiseksi.

Kaikki mitä alkuperäisestä hattuhyllystä oli jäljellä oli tämä pieni pala takapenkin selkänojassa.
Vasta tämän vuoden kesälomalla pääsin lopulta siihen pisteeseen auton kanssa että hattuhyllyn voisi tehdä valmiiksi ja asentaa. Oma hankaluutensa oli myös löytää tarkoitukseen sopivaa matkalaukkupahvia, jota sitten lopulta löytyi ihan pahvisalkkujen valmistajalta. Sain kopioida Derickin vanhan hattuhyllyn, koska omasta hattuhyllystä ei ollut yhtikäs mitään jäljellä. Näin sain edes jonkinlaisen lähtökohdan sovitukselle, eikä tarvinnut aivan nollasta lähteä liikkeelle.

Sedanin orkkishylly kopioituna uudelle pahville. 2.5mm pahvi on helppo työstää ihan perus saksilla.

Leikattuani pahvin sovitin sitä ja huomasin että Sedanin hattuhylly on n. 10cm syvempi kuin coupen. Coupen takalasin ja takaluukun kannen välissä on taasen sitten reilusti ylimääräistä peltiä, kun sedanissa luukku lähtee lähestulkoon heti lasin jälkeen.

Ensimmäinen sovitus paikalleen.
Sedanin pahvi on reilusti syvempi kuin Coupessa.
Kaiuttimen paikan piirsin pahviin alapuolelta ja meistin siihen pyöreällä meistillä jokusen reijän. Tukevoittaakseni pahvia ja ennenkaikkea tuota reijitettyä aluetta käytin rikkaruohojen mustaa suodatinkangasta ja verhoilin sillä koko pahvin.

Kaiuttimelle meistattiin aukot lyöntityökalun avulla.

Suodatinkangas sopii hienosti tukevoittamaan pahvia ja jättää samalla siistin pohjan verkon alle.

Vielä viimeiset sovitukset ennen lopullisen verhoilun asennusta.
Liimattuani verkon pahvin päälle huomasin että liimausjäljet näkyvät sen läpi. Päätin siis maalata koko hattuhyllyn vielä uudelleen. Maalina käytin samaa liuotinohenteista värimassaa pienellä kovetinmäärällä terästettynä.

Kertaalleen värjatty "kärpäsverkko" valmiina asennettavaksi.
Liimajälkien vuoksi maalasin koko laudan vielä uudelleen.
Lopuksi hattuhylly painettiin takalasin tiivisteen alle ja liimattiin etureunastaan kontaktiliimlla peltiin kiinni. hylly jäi mukavan pinkeäksi ja ainakin itse olin tulokseen varsin tyytyväinen

Hylly paikoillaan ja etureuna liimattuna.
Tänne ei sitten mitään krääsää tule :)

Ei kommentteja: